Şerit Poğaça
Malzemeler ;
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 tane yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram kadar tereyağı
(oda sıcaklığında)
5,5-6 su bardağı kadar un
Susam
İç Malzemesi ;
Beyaz peynir
Maydanoz
İç Malzemesi ;
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı ;
Yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı koyup bir kaç kez karıştırarak mayayı eritip,
sıvı malzemeleri de ekleyin. Kalan diğer malzemeleri de ekleyip kontrollü olarak
un ilavesi yaparak ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun
ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan hamurun gazını almak
için biraz yoğurun. Hamuru bezelere bölün. Her bir bezeyi oval bir şekilde açın.
Hamurun bir tarafına bıçak yardımı ile 4-5 tane küçük kesikler atın. Peynirli harcı
diğer tarafına koyup rulo olarak sarıp ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp
önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın
Yoğurma kabına süt, şeker ve mayayı koyup bir kaç kez karıştırarak mayayı eritip,
sıvı malzemeleri de ekleyin. Kalan diğer malzemeleri de ekleyip kontrollü olarak
un ilavesi yaparak ele yapışmaz yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun
ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan hamurun gazını almak
için biraz yoğurun. Hamuru bezelere bölün. Her bir bezeyi oval bir şekilde açın.
Hamurun bir tarafına bıçak yardımı ile 4-5 tane küçük kesikler atın. Peynirli harcı
diğer tarafına koyup rulo olarak sarıp ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp
önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder