burasibedava.com BURDA HERŞEY BEDAVA: Peynirli ve Domatesli Biberli Poğaça

8 Ocak 2016 Cuma

Peynirli ve Domatesli Biberli Poğaça

Peynirli ve Domatesli Biberli Poğaça

Aynı hamurla iki çeşit poğaça yani iki çeşit yapmak isteyenlere fikir olsun diye ikisindende yaptım. Tercih size kalmış ister ikisini yapın ister tek çeşit:)))
Malzemeler
1 Kilo un + 3 su bardagi un
500 gr margarin
3 su bardagi ılık süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı tuz
Sade peynir İçi için
 200 gr beyaz peynir
Üzerine koymak için
1 tane küçük domates
1 tane biber
30 gr kadarda peynir
Üzerine sürmek için
3 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Mayayı ve şekeri ılık sütün içine koyun Maya erisin Bekletin. Unu 2 bardak ayırarak yoğurma kabına koyun. Tuzunuda koyduktan sonra karıştırın. Eritiğiniz margarini dökün.
Sütlü mayayıda döktükten sonra yoğurun. Ayırdığınız Unu lazım oldukça ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda poğaça hamurunuz olmuş demektir. Un elenmiş olmalı.45-50 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamurunuzu büyük pazı yapıp çok ince olmıycak şekilde merdaneyle açın 1 santimden ince olsun. Poğaçalarınızın büyüklügüne karar verin ona göre bardak yada kase ile şekiller verin. Ben kase kullandım. İsterseniz tek tek elinizlede açabilirsiniz. Bi ucuna çizikler atın. Kesilmemiş kısmına peyniri koyun peyniri kapatarak kesik kısma doğru dolayın. Tepside 30 dakika daha beklettikten sonra puf puf olmuş poğaçanıza yumurta sürün. Önce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 2 tepsi bu şekil çıktı.
Şimdidide sıra domatesli biberli olan poğacaya geldi:) mandalina büyüklüğünde pazılar yapın tepsiye koyarak üstlerine hafif bastırın ortasına biraz peyniri koyarak pastırın bi tarıfına biber bi tarafına domateside koyduktan sonra buda yarım saat tepside bekledikten sonra üzerine yumurtasını sürerek aynı şekilde önce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Peş peşe yapıldığında pişirmeye ilk yaptığınız tepsiden başlayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder